Rawatan Susulan

21 Jun 2011.
Jam 9:30 malam.
Masjid BTP, Rawang.
Perawat :
Tn Hj Kamisan [naqib kumpulan]
Pak Ali
Ustaz Rosdi

8 orang yang berhajat dengan rawatan datang bertemu dengan kami, Group Perawat BTP. Tamat rawatan lebih kurang jam 1 pagi. Itulah proses rawatan yang kadang kala senang dan sebaliknya. Semua dengan izinnya jua.Cuma malam nie, adalah rawatan susulan, bagi kes-kes sebelum nie.

Keluarga dari Puchong, isterinya terkena sihir, baby yang baru lahir menangis sakan bila mummy nye nak bagi susu badan, sebelum nie dah kami rawat, namun ketika itu, yang berhajat nie tengah mengandung, bimbang plak kalau paksa-paksa, kan kami plak jadi bidan, belum belajar lagi bab tue.

Kes kedua, berkaitan sihir dalam perniagaan, pun rawatan susulan. Ternyata kes sihir makin menular dalam masyarakat Melayu. 

Kes ketiga, anak murid naqib kumpulan, yang masih bersaki baki gangguan berkenaan, kali nie, jin-jin bomoh yang dia berjanji untuk mendapatkan rawatan. Mak murid nie pun agak kritikal, sepanjang dirawat, sendawanya tidak henti-henti, cuma tak kerasukan sahaja. Tetapi mak sedara murid nie, kerasukan yang agak kritikal, tetapi masih boleh dikawal. Wallahu a'lam.

Kes keempat, pasangan suami isteri dari BTP sendiri jugak, anaknya menangis tak berhenti-henti, nak kata kembung perut, dah gi cek hospital kata bapanya, ketika sesi ruqyah lagi, mummy nie dah pening-pening, ternyata gangguan kerana masalah perniagaan, Melayu lagi, dengki sangat sesama Melayu. Kes yang hampir sama dengan keluarga Puchong, anaknya taknak minum susu mummy nyer jugak, sebab tue lah datang merawat katanya.

Allahu! Allah Taala yang memberikan kesembuhan, sama-sama kita ikhtiarkan!! Allhu Akbar!

0 comments:

Post a Comment